• Wij bieden onze klanten competitieve en milieuvriendelijke totaaloplossingen voor hun motoren en energiebehoeften.
   
 
  • Als exclusieve Caterpillar dealer in België en andere landen, verzorgen wij verkoop, service en onderhoud van generatoren, UPS-systemen en motoren.
   
 
  • Als specialist in hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, werken wij voornamelijk in energietransitie.
   

Eneria: een persoonlijkheid in België en in het buitenland

Met meer dan 800 medewerkers is Eneria voornamelijk aanwezig in Frankrijk, maar ook in België, Algerije, Polen, en Roemenië.

Eneria in België

Eneria, de specialist in energie en motorisatie in Belgie, is de energie afdeling van Bergerat Monnoyeur Belgie. De 78 medewerkers van Eneria België zijn van ontwerp tot onderhoud per vakgebied gespecialiseerd. Ze luisteren naar de klant en stellen globale en competitieve oplossingen voor, aangepast aan hun energie- of motorbehoeften.

Eneria biedt totaal oplossingen aan voor de productie van energie in functie van de verwachtingen en eisen van de klant. Eneria ontwerpt installaties, plaatst deze bij de klant en verzekert hun onderhoud. Eneria is actief in talrijke domeinen: vaste of mobiele elektrogeengroepen, elektrische centrales en warmtekrachtkoppelingen, dynamische UPS, installaties voor valorisatie van biomassa, …

Eneria ontwerpt eveneens motorisatie oplossingen voor:

  • industriële toepassingen (locomotieven, vrachtwagens, moto-pompen, landbouwmachines, …)
  • de marine (visserij, handel, plezier- en militaire vaartuigen, yachting, binnenvaart, …)
  • industriële aardolie (derricks en boorplatformen, pompen, …)

In al deze domeinen beschikt Eneria over een deskundige kwaliteit, in het bijzonder op het gebied van energetische optimalisering of respect voor het leefmilieu, en biedt een uitgebreide service aan aan zijn klanten, met onder meer installatie audits en studies van het onderhoud.

Ook op het gebied van hernieuwbare energieën is Eneria actief. Zo bouwt en onderhoudt Eneria meer dan 300 MW windmolenparken. Zij ontwikkelt eveneens distributienetten voor de energieproductie uitgaande van vergassing van biomassa door het gebruik van zeer gevarieerde brandstoffen: houtafval, rijstschors, stro, dierlijk meel, industriële modderstromen en compost en zelfs energetisch afval (tapijten, banden, etc.).


top

Eneria in de wereld

Eneria ontwikkelt zijn activiteit en exporteert zijn knowhow voornamelijk vanuit vier landen:

  • In Frankrijk bevindt zich de hoofdzetel van de groep Eneria. Deze is gevestigd in Monthlhéry en beschikt over 5600m² aan kantoren en werkplaatsen op een terrein van 4 ha voor de 550 medewerkers van Eneria Frankrijk. Hier bevindt zich ook de state of the art testbank van 8000 kW.
  • In Algerije hangt de energieactiviteit vooral samen met de aardolie- en aardgasrijkdom en met de nood aan stroomdistributie voor de bevolking. Ze kent een sterke ontwikkeling, gerugsteund door onze vaardigheden.
  • Polen en Roemenië zijn uiterst actief in de scheepsmotorensector met grote scheepswerven aan de Baltische Zee, in de motorvervanging van locomotieven, in de aardoliesector waar – vooral in Roemenië – de assemblage en productie van booreilanden een traditionele activiteit is, in warmtekrachtkoppeling, die volop in beide landen wordt geïnstalleerd, maar ook in de sector van de hernieuwbare energie. Methanisering en biomassavergassing zijn twee sectoren waarin we in beide landen tot grote spelers willen uitgroeien.


top