• Wij bieden onze klanten competitieve en milieuvriendelijke totaaloplossingen voor hun motoren en energiebehoeften.
   
 
  • Als exclusieve Caterpillar dealer in België en andere landen, verzorgen wij verkoop, service en onderhoud van generatoren, UPS-systemen en motoren.
   
 
  • Als specialist in hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, werken wij voornamelijk in energietransitie.
   

Eneria: sleutelklare oplossingen

Eneria, dochteronderneming van het Franse Monnoyeur, is dé specialist in energievoorziening en motorisatie. Als exclusieve concessiehouder van Caterpillar in België en in het buitenland bouwden we een erkende vakkennis en ervaring op in het aanbod van generatoren, UPS-systemen en Caterpillar motoren.

Zowel in België als internationaal (Frankrijk, Algerije, Polen en Roemenië) bieden wij onze klanten globale en competitieve oplossingen aan die aan hun energie- en motorbehoeften voldoen, met respect voor het milieu.


Eneria biedt oplossingen voor energievoorziening aan op maat van de klant. We zorgen voor het ontwerp, de opstelling en het onderhoud van uw installaties. We zijn in verschillende vakgebieden actief: diesel- en gasgeneratoren (WKK en biogas), hoogwaardige stroomoplossingen die generatoren en UPS-systemen combineren, enz.


Eneria ontwerpt motoren voor de scheepvaart, industrie en aardoliesector. In al deze sectoren beschikken wij over de beste expertise, zeker als het op energieoptimalisering of milieunormen aankomt. Wij bieden onze klanten verschillende diensten aan: installatie-audits, studies, onderhoud, enz.


Onderverdeeld in sectoren ontwikkelde Eneria een technische en toegepaste vakkennis, samen met een dienstenaanbod afgestemd op elke markt.

In de ontwerpfase begeleiden we onze klanten bij elk van onze vakgebieden om hen oplossingen voor te stellen, gaande van standaardpakketten tot sleutelklare systemen met onderhoudscontract.
De kwaliteit van onze dienstverlening en onderhoudsservice voor verschillende merken komt voort uit de combinatie van menselijke, technische, logistieke en commerciële knowhow.


Toen Caterpillar eind 2011 MWM overnam, verstevigde Eneria zijn positie als belangrijkste speler op de warmtekrachtkoppelingsmarkt en werd een leider op de biogasmarkt. We stellen u een uitgebreid aanbod aan gasmotoren voor, in het bijzonder voor biogasinstallaties, stortplaatsen en waterzuiveringsinstallaties.


Eneria-REN, een dochteronderneming van de Groupe Monnoyeur, ontwikkelt, vervaardigt en beheert hernieuwbare energiesystemen sinds 2002. Ze steunt daarvoor op de knowhow van Eneria op het gebied van constructie en onderhoud van gedecentraliseerde energiecentrales. Een vakkennis vergaard gedurende 30 jaar.

Eneria-REN stelt zijn expertise tot uw beschikking, of het nu gaat om methanisatie, gaswinning uit biomassa of windenergie.