• Wij bieden onze klanten competitieve en milieuvriendelijke totaaloplossingen voor hun motoren en energiebehoeften.
   
 
  • Als exclusieve Caterpillar dealer in België en andere landen, verzorgen wij verkoop, service en onderhoud van generatoren, UPS-systemen en motoren.
   
 
  • Als specialist in hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, werken wij voornamelijk in energietransitie.
   

Samenwerken voor duurzame ontwikkeling

Eneria zet zich in om de risico’s op de werkvloer te verminderen aan de hand van milieu-, gezondheids-, en veiligheidsoplossingen.

Het milieu centraal in onze activiteiten

Eneria, concessiehouder van Caterpillar in België, biedt steeds vaker dieselmotoren met ACERT-technologie (Advanced Combustion Emission Reduction Technology) aan. Deze door Caterpillar gepatenteerde technologie vermindert de NOx-uitstoot, het lawaai, de geuren en de rookontwikkeling bij het starten en bespaart bovendien brandstof. Dankzij deze technologie zijn onze motoren productiever, doeltreffender en zuiniger, wat de ecologische voetafdruk van onze klanten reduceert.

In België zijn we al meer dan 20 jaar de leider in warmtekrachtkoppeling. Deze oplossing met een hoog energierendement bespaart primaire energie in vergelijking met aparte stroomproductie (elektriciteitscentrales) en warmteproductie (verwarmingsketels van de gebruiker).

We zijn sinds 2002 aanwezig in de windenergiesector, zijn actief in de hele methaniseringsbranche en positioneren ons op de nieuwe biogasmarkten die in volle opmars zijn sinds de nieuwe milieuwetgevingen. Hiervoor werken we nauw samen met Eneria-REN, onze dochteronderneming die zich op hernieuwbare energie toelegt.


Onze acties voor duurzame ontwikkeling

Al onze acties sluiten volledig aan bij de duurzame ontwikkelingsstrategie van de “Groupe Monnoyeur”, die economische prestatiedoelstellingen aan ecologische prestatiedoelstellingen koppelde.

Onze actiesVoor duurzame ontwikkeling

top