News - maart 18, 2020

Covid-19

Via deze communicatie willen we u informeren dat de dienstverlening binnen Eneria mogelijks geïmpacteerd zal worden door de maatregelen die genomen werden door de Federale Overheid. We vragen aan al onze medewerkers om zo veel mogelijk aan homeworking te doen, onder andere ook om opvang te faciliteren voor schoolgaande kinderen. 

Binnen onze bedrijven werden alle noodzakelijke voorzorgmaatregelen genomen en doen we er alles aan om zowel werknemers als bezoekers te beschermen en de impact van het virus op onze bedrijven te minimaliseren.

SOCIAL DISTANCING

In de eerste plaats proberen we maximaal het principe van “Social Distancing” na te leven. Telewerken, travel stop, gespreid werken, meetings via skype en in het algemeen contacten beperken,…

Echter om ons werk te kunnen blijven doen, zijn nog steeds fysieke interventies nodig op uw machines en installaties. Dit gebeurt door onze techniekers, experten en ingenieurs. Hun gezondheid en hun welzijn, en ook dat van hun families zijn onze eerste prioriteit. Daarom volgen we de aanbevelingen van de overheid en de evoluties op de voet op, en sturen we onze procedures continu bij.

Wij vragen onze mensen maar ook aan u om in de omgang met onze mensen om de basisregels strikt te respecteren, zoals deze al enige tijd in de media zijn gecommuniceerd. Hieronder de belangrijkste:

  • Geef geen handen
  • Houd afstand (>1.5m)
  • Handhygiëne
  • Hoesten / niezen in elleboog of wegwerpzakdoek


Daarnaast willen we u ook vragen om rekening te houden met volgende zaken:

  • Geef onze mensen die bij u langs komen de gelegenheid om hun handen regelmatig te wassen
  • Aanvaard dat interventies misschien iets langer op zich laten wachten of iets langer duren. Wij organiseren ons maximaal om onze operaties verder te laten lopen, maar telewerk, eventueel zieken, werken in beperkte teams,… maakt dat er wel wat verlies van efficiëntie zal zijn.
  • “be kind” tegen onze techniekers, experten en ingenieurs, zij kunnen niet van thuis werken en zijn meer blootgesteld aan contacten met als doel uw machine te onderhouden of te herstellen of uw installatie te bouwen. Ook zij hebben kinderen waarvoor opvang moet gezocht worden… Uw begrip zal hun werk alleen ten goede komen.


REISBEPERKING EN BEZOEKEN

  • Er is sinds 2 weken een onmiddellijk reisverbod van kracht voor zakelijke doeleinden. Hiervoor zetten we een duidelijk beslissingsmatrix in die onze werknemers steeds zal sturen naar videoconferencing of het uitstellen van bepaalde meetings.
  • Afspraken met externe bezoekers zullen vanaf heden enkel telefonisch of via videoconference doorgaan. Dit geldt ook voor bezoeken van onze medewerkers aan andere bedrijven behalve voor cruciale service interventies.
  • We blijven continue onze werknemers informeren over hoe ze zichzelf en anderen kunnen beschermen tegen het virus.


Indien u vragen hebt, kan u terecht bij uw gebruikelijke contactpersoon bij Eneria.

Facebook
LinkedIn
Twitter

Our lastest news

17 augustus 2022
Evenementen
15 juni 2022
Nieuwe producten