• Onze UPS-systemen onderscheiden zich door hun betrouwbaarheid en complete bescherming van uw elektriciteitsvoeding.
   
 
  • Wij bieden een compleet assortiment van dynamische UPS-systemen.
   
 
  • Onze UPS-systemen zijn geschikt voor verschillende toepassingen. De getuigenissen van onze klanten bewijzen dit.
   

Het gamma dynamische UPS

Download de overzichtstabel van het gamma dynamische UPS.

Dynamische UPS: Dynamische ononderbroken stroomtoevoer

De dynamische Cat® UPS-systemen worden geleverd als een compact systeem dat naar wens centraal bij uw stroomvoorziening of decentraal bij uw gevoelige, te beschermen apparatuur kan geïnstalleerd worden.

Het vermogen per UPS-systeem gaat van 250 tot 1000 kVA. Indien meer vermogen of redundantie noodzakelijk is, kunnen meerdere units parallel geschakeld worden tot een maximum van 7000 kVA. De energie wordt opgeslagen in de vorm van kinetische energie in een vliegwiel.

Werkingsprincipe van de dynamische Cat® UPS-systemen

In normale werking voedt het net rechtstreeks de aangesloten belasting. In geval van netonderbreking of onregelmatigheid op een fase wordt het net onmiddellijk ontkoppeld en het vliegwiel voedt dan zonder onderbreking de aangesloten belasting.

Op vollast bedraagt de autonomie van de CAT UPS minimaal 15 seconden (in meer dan 92% van de gevallen in België zal een netuitval echter niet langer duren dan 1 seconde). Wanneer het net binnen deze periode terug van acceptabele kwaliteit is zal de CAT UPS zich meteen terug hierop gaan synchroniseren, waarna de belasting geleidelijk terug naar het net overgedragen wordt. Eens het net terug de volledige belasting voedt, fungeert het vliegwiel, dat ondertussen in toerental gedaald is, opnieuw als motor en wordt het terug naar de oorspronkelijke 7700tr/min gebracht.

Indien, zoals in de meeste gevallen, echter de CAT UPS in combinatie wordt geplaatst met een dieselgroep is de autonomie onbeperkt. In deze CPS-configuratie “Continuous Power Sequence” wordt na een netuitval van meer dan 1 seconde (instelbaar) het startsignaal voor de dieselgroep gegeven.

De Continuous Power Module (CPM) van Caterpillar

De Continuous Power Module (CPM) van Caterpillar is een “Plug and Play”-systeem dat speciaal ontworpen is voor locaties waar een compacte oplossing, buiten het gebouw, noodzakelijk is.

Een CPM die gebouwd is als container omvat en de noodstroomgenerator, en het UPS-systeem en de nodige schakelapparatuur om dit als een geheel autonoom systeem te laten werken. Het volstaat om de netaankomst en het vertrek naar de te beschermen gebruikers aan te sluiten. CPM-units kunnen geleverd worden met een UPS-vermogen van 250 tot 1000 kVA.

Overzicht CPM-producten.

Cat Continuous Power Module

Beweeg met de muis over de afbeelding om de legende te bekijken

CAT Flywheel UPS Agences commerciales IDF Standard ISO Container Automatic Transfer Switch

top